CLASSES

HIPHOP

Streetdance is aan het eind van de jaren 90' voortgekomen uit de hiphop-cultuur en heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt.. Vrijwel alle videoclips van bekende popartiesten zijn voorzien van dans. 

Je leert de choreografie van de docent die jou stapsgewijs alles uitlegt hoe je het beste met je lichaam kan bewegen op muziek. Weet je niet welk niveau het beste bij jou past? Probeer dan eerst de start-les.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon

FEMME HIPHOP

De populariteit van urban dance onder de vrouwen is massaal toegenomen. Daarom bieden wij speciaal voor de dames vrouwelijk hiphop aan. Dat houdt in dat er veel met de heupen wordt gedanst. Je voelt je vrouwelijk en sexy tegelijk. Dus voel jij je geroepen? Kom dan gerust langs voor een lesje Femme HipHop

LYRICAL HIPHOP

Lyrical HipHop is ontstaan uit de emoties en de teksten van een muziekstuk. Deze dansstijl bevat ook veel elementen van jazz, tap en ballet. 

Onze topdocenten leren je diverse moves & tricks, zodat je tot een echte b-boy of b-girl kan ontwikkelen. We geven breakdancelessen voor verschillende leeftijden. Check onze rooster voor de lestijden.

MODERN CONTEMPORARY

Modern dansen is een dansstijl die focust op het interpreteren van de eigen dansideeën. De stijl die men gebruikt bij het modern dansen is dan ook niet vastgelegd en varieert van danser tot danser. Bij TUDC probeert men de leerlingen dan ook aan te sporen om hun gevoelens en stemming te gebruiken bij het uitvoeren en uitvinden van hun eigen danspasjes. Durf van binnen bloot te geven en leer je zelf kennen. Dat kan met onze docenten, dus kom snel een lesje volgen.

DANCEHALL

Dancehall is een vette dansstijl met snelle en energieke dansbewegingen afgewisseld met zachte moves afkomstig uit Jamaica. In de jaren 70 is Dancehall ontstaan naast alle andere populaire Jamaicaanse muzieksoorten. De rauwe en stoere choreografieën zijn gevarieerd en uitdagend en vragen om een dosis uithoudingsvermogen. Als je doe moves onder de knie hebt, kun je helemaal losgaan! Waar wacht je nog op?

KIDZ&JUNIOR
HIPHOP

Ook voor de kinderen onder ons bieden wij diverse danslessen aan. Voor kinderen vanaf 6 jaar geven we al hiphop en breakdancelessen. Ze zeggen ook wel hoe eerder ze beginnen des te sneller ze zich ontwikkelen. We bieden Kidz HipHop aan in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en Junior HipHop van 10 t/m 14 jaar. Vanaf 15 jaar kunnen de dansers al de volwassen reguliere lessen volgen

BREAKDANCE

Je kan er niet jong genoeg mee beginnen, want breakdance vergt veel tijd, oefening en discipline. Onze topdocenten leren je diverse moves & tricks, zodat je tot een echte b-boy of b-girl kan ontwikkelen. We geven breakdancelessen voor verschillende leeftijden. Check onze rooster voor de lestijden.

THE URBAN DANCE CENTER

 

Free Trialweek
About TUDC
Classes
Choreographers
Dancecrews

Masterclass Workshops
Contact


 

CONTACTGEGEVENS

The Urban Dance Center

Correspondentieadres

Turfsingel 36

9712 KR Groningen

T: 050 318 2333

E: info@springs.nl

OPENINGSTIJDEN

Ma - Vrij   7am - 10pm

Zat - Zon  9am - 5pm